Forum bataliondamour.art.pl Strona Główna Forum bataliondamour.art.pl
Oficjalne forum Batalion d'Amour

FAQ :: Szukaj :: Użytkownicy :: Grupy

Poprzedni temat «» Następny temat
Closterkeller
Autor Wiadomość
Kaczuszk@ 
spadła z Księżyca

Wysłany: Sro 09 Gru, 2009   

ciach napisał/a:

No jak dla mnie to troche stoja w miejscu. Nowa plyta jak najbardziej rozpoznawalna jako plyta CK... ale nic nowego.

Ja się całkowicie zgadzam, że nic nowego, ale... nie o to chodzi, że nie popieram ewolucji, tylko... jak pomyślę o ostatniej płycie Moonlighta, to się cieszę, że Closter nie nagrywa "nic nowego" i to wciąż stary dobry Closter. :D

Cytat:
Patrze w lewo, patrze w prawo... kompletnie nic sie nie dzieje.

"Nic się nie dzieje, nic się nie dzieje, nic się nie dzieje..."
Podpisuję się pod ciachowym apelem.

ciach 
Dead Parrot

Wysłany: Czw 10 Gru, 2009   

Kaczuszk@ napisał/a:
to się cieszę, że Closter nie nagrywa "nic nowego" i to wciąż stary dobry Closter. :D

Ten sam stary dobry Closter co na poprzednich plytach, tych samych ktore juz stoja na polce?
Tych samych ktore przesluchiwalem nie tak dawno?
Rozumiem pojscie na koncert, bo zawsze jest cos nowego, zawsze zagraja troche inaczej, ale wydawanie "nowej" plyty studyjnej mija sie z celem.
A wesprzec finansowo mozna CK po prostu wysylajac im przekaz. I szybciej dostana i fiskus tudziez zadna pseudo-pomocna agencja sie nie zalapie...
Swoja droga... ogladalem ostatnio na YT jak Anja zagrala wstep do "Smoke on The Water" - entuzjastyczna reakcja publicznosci mnie... no poczulem sie zazenowany.
Jeszcze Anja Orthodox czy już poczatki "Celebrytki gotyku"?
Piotr... jakbys sie czul jakbys na koncercie "odwalil kompletna chalture" a ludzie i tak by bili brawo i skandowali?

Kaczuszk@ 
spadła z Księżyca

Kaczuszk@ napisał/a:

Swoja droga... ogladalem ostatnio na YT jak Anja zagrala wstep do "Smoke on The Water" - entuzjastyczna reakcja publicznosci mnie... no poczulem sie zazenowany.

Bo Anja ma swoje "podnóżki" (patrz: forum Closterkellera), które entuzjastycznie reagują na wszystko, co robi.

Przy okazji wpadł mi jeszcze jeden przykład cudownej "ewolucji" muzycznej. Chylińska, której najnowszą piosenkę puszczają w kółko wszystkie dyskotekowe kluby. :mrgreen:

Zresztą ta płyta (mam na myśli "Aurum", oczywiście) to nie reedycja. Mimo wszystko jest nowa, choć mało oryginalna. I mnie tam się podoba.

ciach 
Dead Parrot

Kaczuszk@ napisał/a:

Mimo wszystko jest nowa, choć mało oryginalna. I mnie tam się podoba.

Acha... Nowa płyta = Świeżo wytłoczona.
No zgadza się...

piotr

Wysłany: Sob 12 Gru, 2009   

Ja tam zawsze się staram:)i na szczęście nie mamy tak bezkrytycznej publiczności:)płyta nie jest zła ale w kilku kwestiach z kolegą się zgodzę:)wydana również jest świetnie .A co powiecie na trochę black metalowy image zespołu:) oj marketingowcy musieli sie nagłowić nad stworzeniem nowego wizerunku i poszerzeniem targetu:))pzdr

ciach 
Dead Parrot

Wysłany: Sob 12 Gru, 2009   

piotr napisał/a:
oj marketingowcy musieli sie nagłowić nad stworzeniem nowego wizerunku i poszerzeniem targetu:))pzdr

TARGET! Jakie to piękne MHROCZNE słowo...

dyskusja na forum CK
No taaak... ale właściwie to z powodu paru niedorostków w krótkich spodeńkach nie należy wyrabiać sobie zdania o całości. Nie wiem ile z dyskusji zostało usunięte, ale trochę mi szkoda, że szybciej nie zareagowano. Pozostałe wypowiedzi... no cóż, nie wszyscy muszą być wielbicielami Batalionu, podobnie zresztą jak nie wszyscy musimy kochać Anję Orthodox & CK. Dla mnie CK to nadal profesjonalnie brzmiący zespół sprawnie współpracujących muzyków - ale dla mnie to po prostu za mało. Nie ma ducha w tej muzyce - Piotr. Sprawnie zagrane utwory, bez ryzyka, że nie wpadną w ucho, albo że jakiś fan CK tego nie kupi. Dla mnie za mało. A tekst "12 dni" jakoś tak pachnie mi średniej jakoości blogiem.

postaram sie jescze cos dodac

Odpowiedz do tematu